Donosimo vam detalje o novoj stranci u BiH

Donosimo vam detalje o novoj stranci u BiH

Sukobi i različita mišljenja u Stranci demokratske akcije prije nekoliko sedmica su rezultirali kadrovskim promjenama i isključenjima nekih od dugogodišnjih članova SDA koji su se sada okupili o, kako kažu, nove ideje i uskoro kreću u proces osnivanja nove stranke.

Nakon višemjesečnih nagađanja, dileme više nema. Stranka će biti osnovana, a pripreme za osnivačku skupštinu već su počele. Detalje nam je otkrio jedan od budućih lidera nove političke opcije.

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović za N1 je ispričao je nove detalje, ali o imenima još nije želio govoriti. Mnogo toga je poznato odranije.

On je kazao da će uskoro biti objavljeni svi detalji oko članstva u novoj stranci radnog naziva – Nezavisni politički blok (pokret) u Bosni i Hercegovini. Otkrio je i termin osnivačke skupštine.

”Nedugo nakon ramazana, bit će održana osnivačka skupština nezavisnog političkog bloka ili pokreta u BiH, koji će ovoj zemlji ponuditi novu politiku potpuno drukčiju od sadašnje koju vode Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik. Osnivačka skupština novog bloka će označiti novo poglavlje u politici BiH, poglavlje koje će vratiti nadu u pravdu i budućnost ove zemlje, ostaviti iza sebe sebične porodično-jaranske i lopovske politike i sa novim mladim Bosancima i Hercegovcima otvoriti vrata nove bh. politike”, pojasnio je Ahmetović za N1.

On nije želio otkriti imena budućih članova nove stranke. Ranije se spekulisalo da će članske knjižice u novoj stranci zadužiti poslanici Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH, nezavisni načelnici kao i nekoliko uglednih profesora iz raznih oblasti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS