ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Veliki čovjek i umjetnik danas slavi 60. rođendan

ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Veliki čovjek i umjetnik danas slavi 60. rođendan

djordje_balasevic

Đorđe Balašević je rođen 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Rođen je u porodici Jovana Balaševića i Veronike Dolenec Mađarice Hrvatskog porekla iz sela Koprivnica. Đorđev deda je promenio prezime iz Balašev u Balašević.

Đorđe Balašević je odrastao u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu gde i dan danas živi sa svoje troje dece i sa svojom suprugom Oliverom (devojačko prezime Savić) rođenom u Zrenjaninu 29. aprila 1959. godine. Još u osnovnoj školi je počeo da piše poeziju, a srednju školu je napustio u trećoj godinu zbog prirodnih nauka koje mu nisu išle od ruke. Ipak uspeo je da dobije diplomu srednje škole koju je završio vandredno, a studije geografije koje je kasnije upisao nikada nije završio.

1977. godine pristupa Bendu “Žetva” sa kojim je ostvario sjajne rezultate i svoj hiz singl U razdeljak te ljubim uspeo da proda u gotovo 200.000 primeraka, međutim 1978. godine napušta bend “Žetva” i osniva bend pod nazivom “Rani Mraz” zajedno sa Borom Đorđevićem i Biljanom Krstić.

1982. godine Đorđe Balašević započinje solo karijeru koja traje do danas. Objavio je preko 15 studijskih albuma i komplilacija, a 2010. godine se oprobao i kao reditelj filmskog ostvarenja “Kao rani mraz”.

Kantautor Đorđe Balašević rođen je u ranojutrarnjim satima 11. maja 1953. godine u Novom Sadu, a danas slavi svoj 60 rođendan. Đole, živio!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica