Dr. Kemal Dizdarević: Ko će biti novi direktor KCUS-a?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dr. Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg, večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” na FACE TV.

“Ismet Gavrankapetanović je iskusan, korektan čovjek. Dobro je da ga spominju kao potencijalnog direktora KCUS-a. Ne znam da je i moje ime u opciji. Mene zanima moja pomoć društvu kroz moju profesiju. Meni novac nikad nije bio u prvom planu. Cilj je napraviti kvalitetan KCUS koji će služiti ljudima, bez protjerivanja radnika koji se nekome ne sviđaju! Ako ne preuzmemo zapadni model zdravstva, ostat ćemo kasaba. Sebija Izetbegović će morati biti smijenjena, a prije toga i Upravni odbor. To će se desiti, a onda se mora napraviti zajednička strategija”, kazao je dr. Dizdarević na Face tv. 

Jučer je svjedočio u slučaju “Dženan Memić”. Bio je izričit: “Alisa nije imala potres mozga!”

Dr. Kemal Dizdarević je jučer tokom svog svjedočenja istakao da je potres mozga neurohirurška problematika. On je, zajedno s doktoricom Sandrom Vegar-Zubović, 2016. sačinio izvještaj koji nije htjela potpisati tadašnja šefica Neurologije KCUS-a, Jasminka Đelilović-Vranić.

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog Dženana Memića. Dr. Kemal Dizdarević je ključni svjedok Tužilaštva BiH u ovom predmetu. 

“Suđenje Mutapu i drugima nije bilo nikakav spektakl. Vidio sam reakcije; one su mi rekle da je moj pristup bio objektivan. Nisam pravio sistemsku devijaciju! Rekao sam precizno da, prema medicinskoj dokumentaciji, Alisa Mutap nije imala potres mozga, a kao posljedicu nije mogla imati amneziju!”, kazao je dr. Dizdarević gostujući večeras na FACE TV.

Dr. Dizdarević je još dodao da “nije ni gubila svijest, prema tome nije ni mogla imati potres mozga i amneziju”.