Dragan Bosanac: Niko Srbiju ne mrzi vise od Srba i Bosnu od Bosanaca!

bosanaca 750x640 1

“Osjećam se svoj na svome u Bosni! Nije važno gdje se čovjek rodi i odraste; važno je kad je spoznao kakav je vazduh, miris vode, vrbu pored rijeke i svoje dvorište kad je ugledao i zapamtio… e, odatle je čovjek! To je za mene Konjic!”

Tu sam odrastao, spoznao Neretvu i vrbu u Koloniji! Trenutna situacija je solidna! Najveće gadosti rade političari i u BiH i Srbiji! U Srbiji političari žive od spletki i laganja! Plaše me!

Sreća što lažu; zamislite da kažu neće biti rata! Pakuj se i bježi! Manipulišu ratom i žrtvama! Doveli su do apsurda da odijelo ne čini čovjeka! Bez para nema ništa! Jadan je onaj koji nema novac, a političari imaju sve! Časno zanimanje su doveli do apsurda! Predsjednik degradirao svoju poziciju! Postali kalkulanti! Niko Srbiju ne mrzi više od Srba i Bosnu od Bosanaca!

Političari njeguju šovinizam! Tako vladaju! Nacionalizam može biti pozitivna stvar! Skrivaju se iza velikog bošnjaštva i srpstva! Gdje god dođem – imam svoje! Može me zavaditi samo loš stav! Kalkulacija s našim životima je najgora na ovim prostorima! Ima jedna pjesma: “Ne daj da nas zavade ovi političari loši, ne dajte se!”

Prethodni članakStiže promjena vremena, pogledajte šta nam donosi kraj maja
Sljedeći članakPrijavljeno skoro 200 slučajeva majmunskih boginja