Portal 072info

Dragičević za Balkanski Servis objasnio zašto je morao pobjeći iz Banje Luke

Davor smatra da se situacija u BiH može popraviti jedino ako se svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, pol, dob i porijeklo, organiziraju zajedno

David Dragičević (21) iz Banje Luke posljednji put je viđen 17. marta u subotu oko 19 sati i od tada mu se gubi svaki trag. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Od tog dana počinje borba Davora i Davidove majke Suzane Radanović koji samo žele da ubice njegovog djeteta budu uhapšene, procesuirane i osuđene.

No, to se do danas nije dogodilo.

– Morao sma pobjeći iz Banje Luke, jer je policija željela da me uhapsi, strpa u zatvor, i na kraju ubije. Jer imam mnogo dokaza o ubistvu moga sina, kazao je na početku intervjua na engleskom jeziku Davor Dragičević.

Dragičević je u video intervjuu datom u Austriji potvrdio da će pokret Pravda za Davida biti osnovan i u Austriji, a cilj će biti da se upozori na korupciju i probleme u našoj zemlji.

Davor smatra da se situacija u BiH može popraviti jedino ako se svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, pol, dob i porijeklo, organiziraju zajedno.

“To je jedini način. Moramo se boriti zajedno”, poručio je Davor.

Pogledajte intervju Dragičevića za Balkanski Servis na engleskom jeziku…

fokus.ba

Podijelite članak
  • 18
    Shares