Drama na moru: Mladi poduzetnik oteo vijećnika iz Neuma, Ivana Stankovića, jer mu je dugovao novac?!

Gabrijel Lovrić (22) iz Neuma, inače, sin vlasnika jednog privrednog objekta sinoć je uhapšen nakon prijave da je oteo Ivana Stankovića (58), vijećnika u Općinskom vijeću Neum, saznaje portal „Avaza“.

Lovrić je, prema tvrdnjama izvora „Avaza“ iz Neuma, Stankovića oteo ispred njegove kuće i odvezao ga u prostorije porodične firme.

– Ljudi koji su bili u obližnjem restoranu su vidjeli da ga je strpao u automobil, a Stanković je nakon četiri, pet sati koliko ga je držao uspio pobjeći i odmah je sve prijavio policiji. Policija ga je odvela na Hitnu, jer ga je udarao pištoljem i letvom. Naravno, odmah mu je oduzeo telefon.Ne znam, uistinu, šta je razlog, znam da su kumovi. Eto, sve provjerite u policiji i u Tužiteljstvu, sve im je prijavljeno. Stanković je pod šokom, čovjek je grozno – rekao nam je ovaj Neumljanin.

Policijska stanica Neum: Obaviješteni o otmiciPolicijska stanica Neum: Obaviješteni o otmici FOTO: ARHIV “AVAZA”

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je potvrđeno da je G. L. sinoć u 20 sati lišen slobode, nakon što im je I. S. prijavio da je oteo.

– U toku su dalje istražne radnje koje provodi Policijska uprava Čapljina, u saradnji s Policijskom stanicom Neum, a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona – rečeno nam je iz MUP-a HNK.

Iz Tužilaštva HNK su nam kazali da je dežurna tužiteljica obaviještena o predmetnom događaju, a dali su nam i konkretnije informacije.

– Prema do sada prikupljenim informacijama, u konkretnom slučaju se radi o sukobu zbog neizmirenog dugovanja. Postoji sumnja da je oštećeni I.S. duže vremensko razdoblje osumnjičenom dugovao određenu sumu novca koju mu on nije vraćao.

Kantonalno tužilaštvo u Mostaru: Utvrđuju okolnostiKantonalno tužilaštvo u Mostaru: Utvrđuju okolnosti FOTO: ARHIV “AVAZA”

Osumnjičeni je pokušao, po dokazima kojima raspolažemo, prinudnim putem da ga opomene da mu vrati dug, pa je, navodno, upotrebljavao prijetnju i prinudu, a kako i na koji način je to vršeno, saznat ćemo nakon provedene istrage. Također, o kojem se kaznenom djelu radi, definirat ćemo tokom istrage – rečeno nam je iz Tužilaštva HNK.

Iz Tužilaštva su napomenuli da se pod njihovim nadzorom provode sve neophodne istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Stanković je, inače, vijećnik u OV Neum ispred Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU).