Portal 072info

Drama na Panonskom jezeru: U posljednji tren spašen život petogodišnjem dječaku

panonska jezera 1 696x373 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj slučaj je bio povod da iz Panonike apeluju na roditelje da paze na svoju malodobnu djecu, jer su samo oni odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost u vodi

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli ove sedmice je pravoremneom intervencijom spasilačke službe od utapanja spašen petogodišnji dječak.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– U ponedjeljak u 16 sati spasilac Mišo Stanek je na poziciji trećeg jezera Panonike spasio je od utapanja dječaka H.G. rođen 2015. iz Gračanice. Dječak je neplivač koji je koristio plivačko pomagalo plastični šlauf, ali nije bio pod kontrolom roditelja. U jednom trenutku je dječak izgubio kontrolu i kontakt sa pomagalom i naglo potonuo. To je primijetio spomenuti spasilac koji je munjevito reagovao, skočio u vodu u uniformi i kompletnom opremom, i spasio dječaka od utapanja. Dječak je nakon spašavanja i ukazane prve pomoći od strane spasilaca bio pri svijesti i komunikativan te je predat dežurnoj ekipi hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla na Panonici na dalje postupanje – istakli su iz Panonike, koji su ovu priču podijelili na svojoj Facebook stranici.

Ovaj slučaj je bio povod da iz Panonike apeluju na roditelje da paze na svoju malodobnu djecu, jer su samo oni odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost u vodi. JKP Pannonica doo Tuzla je čestitala Spasilačko-redarskoj službi Ski Jet na odlično odrađenom poslu na brizi o zdravlju i sigurnosti gostiju Panonike.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 18
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Tuzla: Migrant brutalno udario stariju ženu dok je prodavala povrće na Sjenjaku

072info.com

Ko je osuđenik s najvećom kaznom u Tuzli: Zbog svirepog ubistva 31 godinu provodi u zatvoru

072info.com

Rat tuzlanskog podzemlja: “Išao sam mu kući, da sam ga našao, ubio bih ga 100 posto”

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6