Drljević: Dolaze nešto teži pacijenti, ali je samo jedan na respiratoru

Podijelite vijest

Prema posljednjim informacijama ukupno 64 osobe zaražene su od koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu, dok ih je 14 kao izliječeno otpušteno na daljnji kućni tretman.

Trenutno se na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica (KBZ-a) nalazi 20 težih pacijenata, a u depadansu-izolatoriju KBZ još 19 pacijenata sa slabijim simptomima.

– U zadnje se vrijeme povećava broj bolesnika, to sam primijetio, ali stanje u bolnici je dosta stabilno. Ipak nam dolaze nešto teži bolesnici nego u samom početku, međutim svi su pod kontrolom. Samo jedan pacijent ima na respiratoru, koji je još uvijek stabilan mada ima jako puno drugih bolesti. Ali i on je stabilan. Drugi su pod kontrolom i ne očekujemo u ovih dan-dva neko drastičnije pogoršanje – smatra Drljević.

ČITAJ JOŠ:  Zašto su opasne ponovne zaraze koronom

U tom je kantonu do sada testirano 702, a osam je osoba retestirano. Pod zdravstvenim nadzorom je 3.011 osoba, policija je u zadnja 24 sata izvršila 955 kontrola 1.019 osoba kojima je izdato rješenje o obaveznoj samoizolaciji.

Tri osobe su prekrišle pravila pa su im izrečene sankcije, dok je 13 sankcija izrečeno zbog neovlaštenog kretanja za vrijeme policijskog sata te još dvije za kretanje osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina.

Fena


Podijelite vijest