Drljević o odlalasku anesteziologinja iz KCUS-a: Meni je u glavi od početka pjesma Desanke Maksimović svi su otišli u jednom danu

Podijelite vijest

Ednan Drljević, član Kriznog štaba Kantona Sarajevo i infektolog u Općoj bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu objasnio je šta slijedi nakon što se epidemiološka situacija stabilizovala, ali je komentarisao i odlazak 13 anesteziologinja iz KCUS-a, prenosi N1.

“Meni je u glavi od početka pjesma Desanke Maksimović ‘svi su otišli u jednom danu’. Treba to ispitati, 13 ljudi, uzrok nije naivan”, rekao je.

“Nijedan sistem na svijetu to ne može izdržati, pa ni njemački, koji ima najveći broj anesteziologa. Od ovog udara se ne može oporaviti niko, pa ni centar iz kojeg su došli”, izjavio je Drljević.

ČITAJ JOŠ:  Dr. Ednan Drljević o padu vakcinacije djece MRP vakcinom: Dvije epidemije su već iza nas

Menadžment KCUS-a kaže da može funkcionisati?

“Ja se nadam da je to tako. Mislim, imamo i opravdane sumnje da nije tako. Blagodet je za svakoga gdje te kolege dođu. Bile su naznake da bi mogli doći u našu bolnicu. Ja bih bio presretan”, izjavio je Drljević.

Šta slijedi?

Što se epidemiološke situacije tiče – Drljević je kazao da se “lakše diše”.

“Mora se priznati to. Do 30.6. moramo dati godišnje odmore, moći ćemo pustiti kolege i na taj preostali odmor. Nadam se da do tada neće dolaziti do pogoršanja stanja. Ovaj period moramo napraviti kakvu-takvu ekipu koja će obezbijediti pacijentima sve što zaslužuju”, poručio je Drljević.

ČITAJ JOŠ:  Dr. Ednan Drljević o padu vakcinacije djece MRP vakcinom: Dvije epidemije su već iza nas

Krizni štab KS ima sjednice svakog ponedjeljka, plus one ako su vanredni uslovi. Tu se, kako je rekao gost N1, upozori na stanje koje dolazi, prave projekcije – a sve što se napravi u skladu je sa priznatim zvaničnim studijama.


Podijelite vijest