Drljević: Treba nam još infektologa, a sad se našla tri luda ministra iz SDA i ne daju

Nakon saznanja „Avaza“ da ministri iz SDA u Vladi KS ne dozvoljavaju Mariju Nenadiću kao premijeru i Anisu Kriviću, Nenadićevom zamjeniku, da se odobre dodatna sredstva za zapošljavanje neophodnih stručnjaka u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, reagirao je infektolog, prim. dr. Ednan Drljević.

– To je katastrofa, dno dna! Jedini sam infektolog u Općoj bolnici, i to sam na posudbi. Imam ja fantastičan tim od 12 ljudi, ali mi možemo izdržati naš kapacitet, 97 kreveta, ali ne možemo izdržati da liječimo cijelo Sarajevo. Treba nam još infektologa, a oni nam ne daju. Ljudi nas zovu da ih primimo jer neće da idu gore, na Podhrastove. Kažu da se gore umire. A, gdje ću ih ja primiti sve? Ovo je ludilo – rekao je Drljević.

On je dodao da trenutno kao infektolog radi jedna djevojka.

– Djevojka napustila posao u Republici Srpskoj i došla kod nas da radi, a oni joj ne daju. E, pa ne može tako. Ja ću joj plaćati ako treba, ali ona ostaje. Predložit ću direktoru da svi mi, uposlenici, sakupljamo pare i platimo tog infektologa, ako oni ne daju. Ona nama treba. Čuj, sad se našla tri luda ministra iz SDA i ne daju. To je prestrašno – govori Drljević te ističe kako su prešli svaku mjeru.

Drljević je dodao i kako Opća bolnica trenutno ima i najbolje uvjete za COVID bolesnike u BiH.

Avaz

Prethodni članakSvjedoci udesa kod Tešnja tvrde: “Momci su se trkali pa izazvali nesreću u kojoj je poginuo čovjek”
Sljedeći članakOtac reprezentativca Bešića skrivio nesreću kod Žepča: Passata vozio sa slomljenom nogom