Portal 072info

DRUGI DAN BAJRAMA: Srebrenički inferno na Kamenom spavaču u Zenici

Srebrenički inferno, po tekstu Džemaludina Latića, po muzici koju potpisuje Đelo Jusić, te po izvođačkim pravima izvodi Omladinski hor iz Zenice, sutra će, drugog dana Bajrama na spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici s početkom od 21:00 sat pomenuti hor izvesti oratorij Srebrenički inferno, a sve pod organizacijskom palicom Lokalnog omladinskog vijeća Zenica (LOV).

Djelo u kojem se tačno osjeća i predstavlja stradanje, mučenja i bol žrtava genocida u Srebrenici, članovi Omladinskog hora, kao i uvijek trudit će se da izvedu na najjači mogući način, te da sve one, koji sutra budu na Kamenom spavaču dotaknu riječima i emocijom koju nosi ova kompozicija.

Omladinski hor nedavno se vratio iz Maribora (Slovenija), gdje je također po pokroviteljstvom predsjenika Slovenije, Boruta Pahora izveo Srebrenički inferno, a početkom šestog mjeseca zenički hor nastupio je i u gradu Oslu u Norveškoj, gdje su i Norvežanima približili Srebrenicu, te daleko u svijet poslali sliku stradanja nedužnih Bošnjaka 1995. godine na području Srebrenice i Potočara.

“Nadamo se da ćemo i ovaj put pokazati pravu emociju Srebrenice, te i na taj način poručiti vam da se Srebrenica i Potočari nikada ne smiju zaboraviti niti ikome više ponoviti”, poručuju iz Omladinskog hora Zenica.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box