Portal 072info

DRUGI DAN BAJRAMA: Srebrenički inferno na Kamenom spavaču u Zenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srebrenički inferno, po tekstu Džemaludina Latića, po muzici koju potpisuje Đelo Jusić, te po izvođačkim pravima izvodi Omladinski hor iz Zenice, sutra će, drugog dana Bajrama na spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici s početkom od 21:00 sat pomenuti hor izvesti oratorij Srebrenički inferno, a sve pod organizacijskom palicom Lokalnog omladinskog vijeća Zenica (LOV).

Djelo u kojem se tačno osjeća i predstavlja stradanje, mučenja i bol žrtava genocida u Srebrenici, članovi Omladinskog hora, kao i uvijek trudit će se da izvedu na najjači mogući način, te da sve one, koji sutra budu na Kamenom spavaču dotaknu riječima i emocijom koju nosi ova kompozicija.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Omladinski hor nedavno se vratio iz Maribora (Slovenija), gdje je također po pokroviteljstvom predsjenika Slovenije, Boruta Pahora izveo Srebrenički inferno, a početkom šestog mjeseca zenički hor nastupio je i u gradu Oslu u Norveškoj, gdje su i Norvežanima približili Srebrenicu, te daleko u svijet poslali sliku stradanja nedužnih Bošnjaka 1995. godine na području Srebrenice i Potočara.

“Nadamo se da ćemo i ovaj put pokazati pravu emociju Srebrenice, te i na taj način poručiti vam da se Srebrenica i Potočari nikada ne smiju zaboraviti niti ikome više ponoviti”, poručuju iz Omladinskog hora Zenica.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6