Društvene mreže preplavljene šalama na račun neispravnih respiratora: “Samo resetovat u setingsu”

Screenshot 1 1965
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Afera oko nabavke 100 respiratora putem firme “Srebrena malina“ odavno je postala predmet istrage državnih tužitelja. Međutim, veliku pažnju javnosti i svih građana u BiH izazvala je informacija koja govori o neispravnosti prvih testiranih aparata.

Na Facebook stranici “Raja sa biroa” koja je jedno vrijeme bila ugašena danas dominiraju Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić ali pojavljuju se u sklopu iste priče i Bakir Izetbegović, te Asim Sarajlić.

“De im reci nek’ ih probaju skopčat na skart kabl“, “Rade ko flak. Rade 50%, ma uhar“, “Treba to oduvuć’ u Kiseljak da im samo greške ponište“, “Ja vam halalim što sam nabavio neispravne respiratore“, “Jeste, ova dva su pokvarena ali to ne znači da su ostali ispravni“, samo su neke od poruka na fotografijama koje bilježe veliki broj reakcija u vidu dijeljenja i broja komentara

Podsjetimo, nakon nekoliko mjeseci skupljanja prašine u skladištu, firma “Profesional Medical“ planirala je besplatno instalirati 100 respiratora širom Federacije BiH u roku od 10 dana, no već prvog dana naišli su na probleme kada je ustanovljeno da je jedan neupotrebljiv, a drugi pokvaren. Na isti problem su naišli kada su otvorili respiratore namijenjene Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Šta će se dešavati dalje, sa desetinama respiratora iz Kine koji su plaćeni vrtoglavih 10,5 miliona KM znat će se u narednim danima, a do tada korisnici društvenih mreža su odlučili na humorističan način prokomentarisati ovu situaciju uprkos teškim vremenima u borbi s koronavirusom.

Tuzlanski.ba