Dunović: U BiH postoji problem koji traje nekoliko decenija, kada građani dignu svoj glas političari kažu…

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović tvrdi kako bh. građani žive u realnosti kreiranih nacionalnih i regionalnih previranja, te da je njihova velika nevolja što enormne cijene više niko ne kontroliše.

– Međutim, u BiH postoji problem koji traje nekoliko decenija. Kada građani dignu svoj glas političari kažu pusti ih mi ćemo da šutimo dovoljno dugo. Prava adresa koja može nešto učiniti po tom pitanju je PS BiH i osnovni razlog zašto je to tako su akcize na gorivo. Ako bi se suspendovale akcize na gorivo na određeno vrijeme i eventualno PDV mogle bi smanjiti cijene goriva od 1 KM do 0,50 feninga u maloprodaji. U FBiH se slabo provodi kontrola marži na benzinskim pumpama. Kada govorimo o akcizama bilo je nekoliko pokušaja, postoje stranke kojima nije uopšte stalo do mišljenja građana BiH, dodao je Dunović.

Dunović je kazao da je ogroman korak činjenica da je usvojen budžet FBiH. Potpuno drugi zakon definiše plate u institucijama BiH. Prema tome, jedini ispravan put je izmjena Zakona o platama u institucijama BiH.

Prema njegovim riječima, poruke nakon sastanka sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhelyiem bile su potpuno drugačije.

– Gospodin Čović je pričao o Izbornom zakonu, a gospodin Dodik je spominjao tri famozna zakona koji su minimum, minimuma da bismo uopšte razgovarali o kandidatskom statusu,kazao je Dunović.

Dvoboj između Izetbegovića i Bećirovića mogao bi da rezultira kolateralnom štetom da iz priče ispadne predsjednik DF-a Željko Komšić.

– Ja neću dati odgovor, postaviću ptanje i zamolio bih građane da razmisle. U čemu je suštinska razlika između trojca Cvijanović, Krišto, Izetbegović ili Cvijanović, Krišto, Bećirović?

Dunović je istaknuo da je od izuzetne važnosti da imamo 2:1 za Bosnu i Hercegovinu, a u budućnositi je moguće i izvodivo i 3:0, ali 2:1 je jedan minimum, piše bhrt.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE