Duodrama “Ugasimo svjetlo” na Danima Zaima Muzaferije u Visokom

Podijelite vijest

Duodrama „Ugasimo svjetlo“ prema tekstu bosanskohercegovačke autorice Lejle Kalamujić, u režiji Lajle Kaikčije i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta bit će izvedena u petak, 25. novembra u 20 sati u Kulturnom centru Altindag u Visokom u okviru ovogodišnjih Dana Zaima Muzaferije.

Autorica teksta Lejla Kalamujić je o predstavi napisala:

„Ugasimo svjetlo je duodrama o dvije starije žene, Selmi i Miri, koje su u ljubavnoj vezi skoro pola svog života. Zbog okolnosti u kojima su živjele (i u kojima žive) obje su skrivale prirodu svog odnosa čak i od bliskih prijatelja. Ali u danu kad Mira zvanično odlazi u penziju, mnogo toga se mijenja.

ČITAJ JOŠ:  „Moja Fabrika“ ponovo na sceni BNP-a

Saznanje da će na proslavi koju škola organizuje tim povodom, biti i Mirina davna ljubav, izaziva žustru svađu između nje i Selme. Ispostavit će se da one nisu samo skrivale svoju vezu od drugih, nego da je i njihov odnos pun međusobnih tajni i prešućivanja.“

U predstavi igraju: Faketa Salihbegović-Avdagić i Sabina Kulenović. Zenička publika je ovu predstavu imala priliku premijerno gledati krajem januara tekuće godine. Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Sabina Trnka, a za izbor muzike je bio zadužen Igor Kasapović.