Duraković: Ako se Vukanović javno ogradi od presuđenih ratnih zločinaca, pokazat će politički progres

dd
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS, tokom današnje rasprave na sjednici o novom prijedlogu Zakona o fiskalizaciji RS, uputio je izvinjenje Ćamilu Durakoviću, bivšem načelniku Općine Srebrenica i predsjedniku Skupštine.

– Na početku bih se izvinio koalicionom partneru SNSD-a Ćamilu Durakoviću, koji je cijeli dan jučer plakao – rekao je, između ostalog, Nebojša Vukanović.

Duraković je na to prokomentirao: 

– Vukanovićev otužni pokušaj duhovitosti neću komentarisati. Mogu dati odgovor na neistine koje je danas, po ko zna koji put, hrabro izrekao preko ramena poslaničkog imuniteta.

Ćamil Duraković nije ničiji koalicioni partner, već nestranački politički aktivista, koji državu BiH voli iznad svega. Ćamil Duraković svoje političke stavove bazira na činjenicama, poštuje druge i drugačije, a posebno one koji imaju nedvosmilen i legalistički stav glede ratnih zločina.

Kada se sarkastičnom mediokritetu i dežurnom kritičaru Vukanoviću skrene pažnja da ne postoji razlika između njega-opozicije i vladajućeg SNSD-a, koji otvoreno iznosi diskriminatorske stavove prema Bošnjacima, onda se on odriče uniforme VRS-a, a koja je nama jako dobro poznata i bez oznaka.

Ukoliko se Vukanović javno ogradi od presuđenih ratnih zločinaca iz VRS-a, pokazat će politički progres. Do tada je za mene politikantski mediokritet pogubljen na političkoj sceni BiH – kazao je Ćamil Duraković za portal Radiosarajevo.ba.