Screenshot 3 23
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović govorio je danas na Šehidskom mezarju Kovači povodom obilježavanja dana rođenja prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića te je istakao kako je on najznačajnija ličnost u modernoj historiji BiH.

FIXGEHALT

Džaferović je poručio kako je Alija Izetbegović bio čovjek koji se nalazio na čelu BiH u najvažnijim vremenima za državu.

“Alija Izetbegović je najznačajnija ličnost u modernoj historiji Bosne i Hercegovine. Bio je na čelu BiH onda kada je ona ostvarila svoju nezavisnost i onda kada se branila od agresije. BiH je odbranjena od agresije i izgrađuje se u miru. To su epohalna postignuća i uvijek ćemo biti zahvalni na svemu što je učinio za BiH”, rekao je Džaferović.

Poručio je kako su Aliju Izetbegovića krasile određene osobine koje su danas prijeko potrebne Bosni i Hercegovini.

LIDER

“Koristit ćemo svaku priliku da se sjećamo, odajemo poštovanje i da se zahvaljujemo na tome što je uradio za sve nas. Ono što bih istakao je da su mudrost, tolerancija i razumijevanje Alije Izetbegovića za sve društvene procese, nešto što je danas prijeko potrebno Bosni i Hercegovini”, rekao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović