Screenshot 6 16
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
NER FIT

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko uskoro postaje novi igrač Intera, no italijanski novinar Gianluca Di Marzio ekskluzivno je prenio kako Roma neće inkasirati ništa od prodaje. Iako se već neko vrijeme piše kako će Džeko preći u Inter za 1,8 miliona eura, Di Marzio tvrdi da od toga nema ništa.

FIXGEHALT

Naime, Džeko prelazi na Meazzu besplatno, a u slučaju da Inter izbori Ligu prvaka, na račun Rome će stići iznos oko 1,8 miliona eura što je predviđeno kroz bonuse.

Ova informacija važna je i za FK Željezničar koji neće inkasirati 58.500 eura koje bi stigle da je Inter isplatio novac. Bonus koji su klubovi dogovorili ne važi za FIFA mehanizmu solidarnosti prema kojem bi Željezničar inkasirao 3,25 posto od transfera.

Bh. nogometašu ostala je još jedna godina ugovora s Romom i zbog toga Vučica nije mogla inkasirati veći novac. Ipak, očekivalo se da će zaraditi iznos od oko dva miliona eura.

LIDER

Podsjetimo, Džeko je danas već stigao u Milano i uspješno je okončao ljekarske preglede nakon kojih slijedi potpisivanje ugovora.