Dželila i Adnan nisu primljeni na ASU, ali su mjesto dobili na akademiji u Los Angelesu

Screenshot 2 123
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon što su više puta odbijeni na prijemnom ispitu Akademije scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu Dželila Mujović (24) i Adnan Alić (22) odlučili su aplicirati na fakultete van granica Bosne i Hercegovine te su prije nekoliko dana primljeni na prestižnu akademiju u Los Angelesu. Dželila Mujović u razgovoru za Klix.ba govori kako je ASU pokušala upisati ukupno devet puta te je samo jednom primljena u uži izbor: “Prvi put sam pokušala 2017. godine, a Adnan 2019. On je sedam puta pokušao upisati ovaj fakultet”.

Umjesto ASU upisali su Fakultet političkih nauka (FPN) u Sarajevu. Mujović je diplomirala na Odsjeku za sociologiju, a Alić je trenutno druga godina na Odsjeku za komunikologiju.

Ne želeći odustati od svog cilja, Mujović i Alić su odlučili aplicirati na fakultete van BiH, zbog čega su poslali papire na Američku akademiju dramske umjetnosti u Los Angelesu (AADA).

Riječ je o prestižnom fakultetu koji, pored prostorija u Los Angelesu, postoji i u New Yorku. Podsjećamo da je prije šest mjeseci na njujorškoj akademiji diplomirao Mostarac Goran Popović, čije iskustvo umnogome nalikuje onome što su doživjeli Mujović i Alić.

“Nakon brojnih bezuspješnih pokušaja odlučili smo proširiti vidike i okušati sreću u inostranstvu, a prvi pokušaj nam je bila najjača akademija na svijetu”, rekla je Mujović, dodavši kako akademska godina počinje u augustu 2022.

Mujović i Alić su na koncu poručili kako se nadaju da će njihova priča inspirisati mlade ljude da ne odustaju od svojih ciljeva i snova: “Ništa nije nemoguće, jednim mailom život može dobiti sasvim novi smisao”.