Portal 072info

Džumhur od teniskih turnira zaradio 3,2 miliona eura, Bašić blizu milion

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srbijanski teniser Novak Đoković ostvario je najveću zaradu od turnira i njegov prihod isključivo od tenisa je oko 116 miliona eura, dok je u BiH najviše zaradio Damir Džumhur – blizu 3,2 miliona eura. Đoković je, kada se računa samo prihod od teniskih turnira, zaradio 116 miliona eura i po tom parametru je najbolji na svijetu, a na drugom mjestu nalazi se Švicarac Roger Federer koji je tokom karijere inkasirao oko 110 miliona eura od turnira.

Federer je, s druge strane, ostvario najveću ukupnu zaradu, kada se računaju prihodi od turnira, sponzorskih ugovora i bonusa, a on prema proračunima iz januara 2019. godine zaradio više od 600 miliona eura.

Treći teniser prema zaradi u svijetu je Španac Rafael Nadal koji je zaradio blizu 95 miliona eura. U ženskoj konkurenciji najbolja je Serena Williams koja je zaradila blizu 78 miliona eura.

Kada su u pitanju bh. teniseri, najveću zaradu ostvario je Damir Džumhur koji je od turnira inkasirao 3,2 miliona eura, dok je Mirza Bašić zaradio blizu 920.000 eura.

Što se tiče tenisera iz regiona, Ivo Karlović zaradio je oko 8,5 miliona eura, Borna Ćorić blizu 5,8 miliona eura, a Filip Krajinović zaradio je oko 2,3 miliona eura.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 10
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME