Edin Džeko protiv Armenije igra 100. utakmicu za BiH

Prema zvaničnim podacima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), Džeko je za bh. reprezentaciju odigrao 99 utakmica i postigao 55 golova

Edin Džeko (33), napadač Rome i kapiten nacionalnog tima svoje zemlje, za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u subotu će odigrati 100. utakmicu.

Jubilarni meč Džeko će u dresu državne selekcije imati u prvom kolu grupe “J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Armenije u subotu, 23. marta, na sarajevskom stadionu “Grbavica”, gdje je kao dječak i počeo fudbalsku karijeru, javlja Anadolu Agency (AA)

Prema zvaničnim podacima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), Džeko je za bh. reprezentaciju odigrao 99 utakmica i postigao 55 golova. Debitovao je 2. juna 2007. godine u pobjedi nad Turskom od 3:2 na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” u Sarajevu.

Rekorder po broju nastupa i postignutih golova u reprezentaciji BiH, prije Rome, igrao je za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg i Manchester City.

Utakmica BiH-Armenija igra se u subotu od 20.45 sati. U istom terminu tri dana kasnije na zeničkom stadionu “Bilino polje” Džeko i saigrači ugostiti će Grčku, u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020.