Portal 072info

Ekopak poklonio Zenici cvjetni otok

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Park Kulina bana u Zenici od danas krasi “Ekopak – cvjetni otok”, a koji su svečano otvorili predsjednik Foruma građana Zenice Faruk Kadrić i finansijska direktorica Ekopaka Amila Lekić.

Cvjetni otok, kojeg krasi više od 300 prekrasnih sadnica cvijeća, poklon je Ekopaka građanima Zenice. Posadili su ga učenici koji su u sklopu Čimburijade učestvovali u čišćenju parka i takmičenjulikovnih i literarnih radova na temu  “I stiže proljeće u moj grad”, a čije je najbolje radove nagradio Ekopak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Cvjetni otok je poklon građanima Zenice. Drago mi je da smo ovaj prelijepi park učini još ljepšim i nadam se da ćemo vlastitim primjerom potaći i druge na slične akcije”, kazala je finansijska direktorica Ekopaka Amila Lekić i dodala da Ekopak od svog osnivanja podržava sve akcije čiji je cilj promocija reciklaže ambalažnog otpada i zaštite okoliša. 

Jedan od akcija koje rado podržavamo je i Čimburijada koju organizira Forum građana Zenice, koji u sklopu ovog događaja redovno organiziraju akcije čišćenja, te edukativna takmičenjazeničkih učenika na temu zaštite okoliša”, kazala je Lekić. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svečano otvaranje cvjetnog otoka upriličeno je povodom obilježavanja 816. godišnjice Bilinopoljske izjave na manifestaciji „Tragovima prošlosti u ljepšu budućnost“, a u organizaciji Foruma građana Zenice.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 39
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME