Ekspanzija pametnih satova

Ekspanzija pametnih satova

sat

Popularnost pametnih satova raste iz dana u dan, tako da bi uskoro mogle da potisnu mnoge tablete. Sve više proizvođača shvata njihovu vrijednost, a mnogi su najavili napredne modele koji će da unesu revolucionarne promjene u svijet tehnologije.

U narednih nekoliko godina svjetsko tržište će “preplaviti” pametni satovi. U izvještaju švedskog istraživača tržišta telekomunikacija Berga Insajta, navodi se da će do kraja 2017. godine, ako se nastavi ovim tempom, biti isporučeno više od 64 miliona nosivih pametnih uređaja, najviše satova koji će imati ulogu i informatora, fitnes trenera, zdravstvenog savjetnika, navigatora na putu… U 2012. godini prodato je 250.000 satova, a ove godine već 400.000. Iako 64 miliona djeluje kao vrlo ambiciozan broj, stručnjaci navode da to nije ništa u potrošačkoj elektronici, budući da će se, prema procjenama, samo ove godine u svijetu prodati čak milijardu pametnih telefona. Prošle godine je isporučeno 16 miliona elektronskih čitača, 28 miliona navigacionih uređaja, što pokazuje da je tržište željno tehnoloških inovacija.

I gigant Microsoft uveliko radi na novoj verziji pametnog sata, a istraživanja pokazuju da bi ljudi ova “inovativna čuda” radije nosili na ruci, nego na licu poput naprednih modela naočala koji imaju slične mogućnosti. Na tržištu su i vrlo popularni modeli proizvođača Sony i Samsung, kao i Pebble, a mjesecima se najavljuje da će se priključiti Apple i Google sa svojim uređajima.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS