Portal 072info

ELDIN VRAČE: Sapunici je došao kraj, na klupi neka sjedi ko je naučio!

Povodom informacije da su SDA i NB potpisali koalicioni sporazum o saradnji u Parlamentu FBiH, nastao je opći politički haos.

Brzo su reagirali iz Nezavisnog bloka demantirajući ove navode, a posebno su interesantne objave na Facebook profilu Eldina Vrače, koji je, ako je suditi po statusima na njegovom Facebook profilu, najavio preokret.

-16.731 glas na listi koju sam nosio. 15.322 DA koje dolazi iz Zenice je potvrda onog o čemu govorim. Ti ljudi nisu dali glas da bi Vrače Eldin imao paušal i privilegije koje nosi taj mandat. Glasali su vjerujući da neko može u njihovo ime mijenjati stvari iznutra. I kada saburaš ovih 100 dana, shvatiš da si u tom saburu dobijao noževe u leđa, upravo od onih koje si porazio u Zenici. Saburao i gledao kako ti iza leđa rade igranku za koju si znao od samog početka. Igrali ste preprljavo, a sada počinje igranka. Davno sam rekao da u ovo nisam ušao da budem nijemi promatrač i igrač sa klupe koji će čekati svoju priliku. Nametnuti se kao igrač koji neće držati loptu u nogama i čekati da mu je uzmu. Spreman sam ići i u napad i u odbranu, ali mislim da mi sredina najbolje odgovara i da ću kao vezni igrač pokazati da sam najbolji u sredini. Sredina je mjesto koje meni pripada, a to je i publika prepoznala. Što se mene tiče utakmica počinje, a ako ne budem znao ispadam, jer ste vi tražili da igramo. I slobodno mogu reći da niti lijevo krilo niti desno bez sredine i kontrole igre neće uspjeti. Spreman i ako me slome nisam znao. Ovu utakmicu dobijamo jer prilike za igru se ne propuštaju. U ime Zenice i Grba koji nosim slobodno mogu reći da utakmica počinje i kada vide kako se kontrolira igra i oni će morati mijenjati igrače. Politika je ipak umijeće nemogućeg – napisao je Vrače prvobitno jutros na svom Facebook profilu.

Nedugo zatim, u medijima se pojavila informacija da su predsjednici klubova zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Nezavisnog bloka (NB), Asim Sarajlić i Eldin Vrače potpisali koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanjem u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Odmah su reagirali iz Nezavisnog bloka, kazavši da nemaju nikakav sporazum sa SDA i da su obmane javnosti kratkog daha.

-Navodni sporazum je potpisao poslanik koji nije ni član NB-a. Mandat je dobio na listi Nezavisnog bloka u ZDK, gdje je Nezavisni blok bio u koaliciji sa još tri stranke – Prvom strankom, Hrvatskom strankom i Snagom centra, čiji je Vrače član – poručili su iz NB-a.

U jeku medijskih prepucavanja i saopćenja stranka, Vrače je ponovo objavio status na Facebooku.

-Game is over. Sapunici je došao kraj. Ipak smo mi igrači za igru, a na klupi neka sjedi ko je naučio – napisao je Vrače.

Podijelite članak
  • 206
    Shares

Počitajte još

Eldin Vrače: Neko je njima obećao da mogu kompenzirati Kosovo za BiH

Redakcija

Kasumović za ”Avaz”: Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim

Redakcija

Fuad Kasumović: Opasno je dati sve finansije HDZ-u

D.H