Portal 072info

Eldin Vrače (Snaga Centra): Umrli su lideri kojima ste se klanjali

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Zenica danas je mobilisao sve svoje snage i čak dvaput u jednom danu reagovao na izbor Sanje Renić (Naša stranka) za predsjedavajuću Gradskog vijeća. Bio bi to samo jedan u nizu pamfleta kojima “drugovi iz Komiteta” opravdavaju “rasprodaju bodova kod kuće”, odnosno gubitak vijećničkih mjesta i nikad lošije stanje u vlastitoj kući, da nisu posegli za notornim lažima, pa i uvredama na ličnoj osnovi.

– Drugovi iz lažne ljevice, pogledajte današnji video snimak vlastite press konferencije na kojoj kažete da “ste očekivali da vas za mišljenje pita Peđa Kojović iz centrale Naše stranke u Sarajevu i da se vaše centrale usaglase”, prije nego napišete da “razmišljate svojom glavom”. Ako to nije dovoljno, pogledajte opet sebe kad kažete “da vi poštujete stranačku hijerarhiju, te sistem rukovođenja”, što znači da vam kandidate, kao i predsjednika, bira Sarajevo, a ne Zenica. Zato ste tu gdje jeste. Shvatite prostu matematiku da SDP i DF imaju pet, a Snaga Centra i Naša stranka osam vijećničkih mjesta i da je osnova demokratije i principa “jedan čovjek jedan glas” da pobjedi onaj ko ima više glasova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Umjesto da SDA (i SBB) pitate zašto su podržali naš prijedlog za predsjedavajuću, vi kažete da vam je “današnje saopćenje jedini stav o višemjesečnom provociranju”, a nekoliko sati ranije u kamere saopćite drukčiji, zajednički stav sa DF-om, koji po svemu sudeći ne ulazi o vaše žalopojke o izgubljenim foteljama.

– Drugovi iz lažne ljevice, umrli su lideri kojima ste se klanjali. Na godišnjicu smrti jednog od njih, 4. maja, ja sam se isčlanio (a ne istjeran) iz formalnog članstva vaše partije, partije koja navodno razgovore ne vodi po kafanama, što je notorna neistina, ali je uz to i stranačke prostorije pretvorila u kafane, u kojoj se poslije koje čašice “viška” kaže nešto, čega se pametan stidi, a SDP ponosi! Lijepo je znati da vam se ne sviđa “slikovnica” Program Snage Centra za 5″, ali ako tako i trijezni mislite, zašto ste onda činili sve da pričate o onome što tamo piše.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Snaga centra ne treba da se pravda svojim članovima zašto su podržali izbor Sanje Renić za Predsjedavajuću Gradskog vijeća. Osim podrške polnoj raznovrsnosti, ispunjeni su i nacionalni, stranački i svi drugi propisi i parametri parlamentarne demokratije, u koju se vi kunete samo ako će biti po vašem i vama u korist.

– Drugovi iz lažne ljevice. Ako već nemate snage da se pogledate u ogledalo, pogledajte još koji put u rezultate izbora i shvatite da stranka koja od vas ima dva ili tri puta više glasova i vijećničkih mjesta ne treba da pita, nego da se pita. Tako je u svim demokratskim društvima, ali ne i onom koje vi još uvijek prežalili.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Kad smo već toliko različiti, pa zašto ste čak i rečenicu o tome da ćemo “uvijek inicirati i podržati svaku odluku Vijeća koja je u interesu građana, ali ćemo uvijek biti opozicija zakulisnim radnjama i politici jeftine raspodjele fotelja” morali baš da prepišete od “mrskih ublehaša sa društvenih mreža koji se diče koncertima”, kako nas nazivate.

Pozivam vas da radite ono što ste najavili – sjedite i gledate dok drugi rade, što ste i navikli. Snaga Centra će biti upravo centar, ali aktivni centar koji će pripremati, plasirati i tražiti promjene. To što nas vi želite svrstati malo ovamo, malo tamo, nimalo nas ne zabrinjava, jer kako sam rekao i ranije, vi prema potvrđenim rezultatima izbora barem u naredne četiri godine niste neko koga se nešto bitno pita.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Eldin Vrače, predsjednik Snage Centra

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME