Elektrošokovima skidaju zavisnike sa Fejsa!

Elektrošokovima skidaju zavisnike sa Fejsa!

Facebook-WallpapersDva američka studenta Robert Moris i Dan Mek Daf napravili su uređaj koji pecne korisnika svaki puta kada detektuje da je ta osoba predugo koristila neku aplikaciju na računaru.

Zavisni ste od Facebook-a i nemate ideju kako da se “skinete” sa njega? U tom slučaju sigurno bi vam koristio “Pavlov udar”, uređaj koji proizvodi elektrošokove svaki put kada korisnik “pretjera” sa Facebook-om.

Tvorci uređaja su Robert Moris i Dan Mek Daf, studenti sa Tehnološkog Univerziteta u Masačusetsu. Uređaj, koji se povezuje preko USB kabla i tastature, detektuje kada korisnik predugo koristi jednu aplikaciju na računaru.

– U tom slučaju on proizvodi elektrošok. Korisnik osjeti neprijatno peckanje na ruci svaki put kada pokuša da otvori Facebook , pošalje email ili da se nakači na neku drugu društvenu mrežu– pričaju studenti koji su kreirali ovaj uređaj jer su i samo zavisnici od Facebook-a, na kojem su provodili više od 50 sati nedjeljno.

– Nedavna studija, koja je rađena na Univerzitetu u Čikagu pokazala je da Facebook i Twitter stvaraju veću zavisnost nego cigarete ili alkohol – kažu Moris i Mek Daf. Takođe, još jedno nedavno urađeno istraživanje pokazalo je da Facebook korisnike čini nesrećnima i izaziva depresiju.

– Ukoliko ste se i vi pronašli u njima, vjerovatno ste jedan od zavisnika – poručili su tvorci ovog uređaja.

Izvor: TPORTAL

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica