Emotivan susret: Majka i kćerka se vidjele prvi put nakon 80 godina na proslavi majčinog 98. rođendana

Žena po imenu Gerda Cole dobila je najposebniji poklon koji je mogla tražiti na svoj 98. rođendan: priliku da se ponovno sastane sa svojom kćerkom prvi put nakon 80 godina. Kao mlada židovska izbjeglica, Cole je pobjegla iz Austrije 1939. u Englesku na početku Drugog svjetskog rata. Nekoliko godina kasnije, postala je majka u dobi od 18 godina. Ograničeno obrazovanje i ekonomske poteškoće nisu joj ostavile drugog izbora nego da svoju novorođenu kćerku preda na usvajanje. 

Iako joj je nikada više nije bilo dopušteno stupiti u kontakt sa svojim djetetom, Cole je nastavila živjeti ispunjen život. Preselila se u Kanadu, stekla nekoliko diploma i proputovala svijet, prenosi Tuzlanski.ba. U međuvremenu, Coleina kćerka Sonya Grist nije imala gotovo nikakve informacije o svojoj biološkoj majci i vjerovala je da je mrtva.

Njen sin Stephen je došao do nekih saznanja, a za Toronto Sun je ispričao: “Otkrio sam da Gerda, biološka majka moje majke, ima posinka i kontaktirao sam ga na Facebooku: ‘Nedostaje mi još jedna informacija. Trebam samo Gerdin smrtni list…možete li mi pomoći oko toga?’ A on je rekao: ‘Nećeš pronaći njenu smrtovnicu jer je još živa i živi u staračkom domu u Kanadi.’ A ja sam promislio: ‘ O moj Bože! Majka moje majke je još živa i ima 97 godina i puni 98 (u subotu)!’” 

Stephen i Sonya brzo su otputovali u Toronto i pronašli spomenuti starački dom. Video koji je podijelio CBC News pokazuje kako majka i kći dijele emotivni zagrljaj. Plakale su, smijale se, plesale i jele kolače. Što se tiče majčinskih savjeta, Cole je sa svojom kćeri podijelila mudrost: “Ne čekaj sutra jer može biti prekasno, ako želiš živjeti, živi sada, a ne sutra ili prekosutra.” 

Prethodni članakPanika: Širi se rijetka infekcija majmunskih boginja
Sljedeći članakPogledajte stravične scene nakon saobraćajne nesreće na M-17 (FOTO)