EMOTIVNA PRIČA O PRAZNIKU ŽENA: Uvijek sam za ovaj praznik kupovao dvije ruže, ali danas jednu ružu ostavljam na mezaru…


Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

ruzaMeđunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. marta svake godine. Tog dana se obilježabaju ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Na našim prostorima ovaj dan se podjednako doživljava i kao ”Dan majki” pa smo tako pronašli jednu emotivnu i vrlo poučnu priču koju je napisao novinar televizije ”Slon” iz Tuzle gospodin Ramo Abidović. Priču prenosimo u cijelosti…

Nekada ne tako davno uvijek sam za ovaj dan kupovao po dvije ruže, one najbolje što se prodaju. Jednu bi dao djevojci, a onu drugu onu ljepšu dao bi njoj, onoj koja me odhranila, oblačila, mazila, pazila, kritikovala a nekada onako i poljubila pred svima da mi dokaže da me i dalje voli bez obzira što sam narastao, odrastao. Bila je to moja majka. Ona je na ovaj dan za mene imala posebno mjesto. Slavili smo praznik njen skupa, smijali se, a onda je ON odlučio da je uzme sebi, otišla je na bolji svijet.

A ja i danas kupujem dvije ruže, valjda navika. Jednu dajem supruzi, a drugu kupim za nju, ostavim na mezaru nek zna da je nisam zaboravio, nju i njen praznik. I ovaj put dobila je onu bolju i ljepšu ružu, jer ona je to zaslužila.