Portal 072info

Englesku potresa novi skandal namještanja utakmica, pogledajte kako se to radi

engleski savez

U Engleskoj je otkrivena još jedna od mnogih afera namještanja nogometnih utakmica. U tim namještanjima učestvuju kako bivši igrači tako i sadašnji te neki od najvećih mafijaša u svijetu sporta.

Nakon naše istrage vezane uz namještanje nogometnih utakmica uhitili smo šestoricu muškaraca, otkrio je glasnogovornik NCA-a, engleske nacionalne organizacije za borbu protiv kriminala.

Šestorka je uhićena pod sumnjom da su u dobro organiziranoj skupini namještali nogometne utakmice u Engleskoj. Kako je istraga još u tijeku čelnici NCA-a nisu mogli otkriti identitet privedenih, ali niti utakmice za koje se sumnja da su namještene. Engleski mediji nagađaju kako niti jedan od privedenih više nema veze s nekim klubom iz najboljih engleskih liga.

– Istraga je još u tijeku i trenutačno ne možemo otkriti detalje. Istraga je fokusirana na međunarodni ilegalni kladioničarski lanac. Blisko surađujemo s komisijom za klađenje iengleskim nogometnim savezom – dodao je glasnogovornik NCA-a.

Iako identiteti nisu potvrđeni, Daily Telegraph saznaje kako su najmanje trojica od njih bivši nogometaši, a jedan je i Delroy Facey, bivši igrač premierligaša Boltona. Telegraph otkriva i kako su utakmice nižih liga namještali za 60.000 eura.

Podijelite članak