Enis Bešlagić otvoreno: Nudili su mi da budem kandidat za člana Predsjedništva

Enis Bešlagić otvoreno: Nudili su mi da budem kandidat za člana Predsjedništva

Bh. glumac Enis Bešlagić je gostovao u emisiji na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku, gdje je kazao da mu se nudilo da uđe u politiku.

Istakao je da su mu stranci nudili da uđe u politiku i bude kandidat za člana Predsjedništva.

Direktna ponuda

Bešlagić je ispričao da je nakon jednog govora koji je održao nekad ranije u Mostaru imao direktnu ponudu od tadašnjeg visokog predstavnika, Valentina Inzka, pa čak i od Ambasade SAD u BiH da uđe u politiku.

– Rekli su mi da sam im se dopao kako razmišljam i da bih mogao imati glasove na sve tri strane. Međutim, tu onda ide malo kompromitiranje, znate. Ja te dignem i slično. Mislim da nikome ne odgovara jedan kandidat u BiH, uvijek moraju biti tri – rekao je Bešlagić.

On je otkrio kako mu u privatnim razgovorima predstavnici SAD kažu kako oni imaju deset hiljada puta veće probleme nego što imaju narodi u BiH jedni između drugih.

Nije im u interesu

On ističe da uvijek ostane iznenađen kada vidi domaće političare koji nakon sastanaka sa predstavnicima SAD i EU, izlaze samouvjereno i nastupaju kao da su dobili sve što su tražili od stranaca na tim sastancima.

– Prvo izađe jedan i samouvjereno kaže mi ne odustajemo od svojih stavova. Onda izađe drugi i kaže isto, pa treći, opet, isto. Imam osjećaj da im stranci kažu ti slobodno deri, a mi ćemo ovako, jer njima i nije u interesu da se mi ovdje dogovorimo, pošto onda prestaje njihova funkcija – zaključio je Bešlagić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE