e 2
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 6, 2021 @ 12:45
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike (Enrique) našao se “u klinču” s novinarima na pres-konferenciji uoči utakmice protiv Italije, rekavši da ga ne brinu kritike medija na odabir tima s kojim će nastupiti na finalnom turniru Lige nacija.

– Ne čitam vas jer mislim da znam više o fudbalu od većine i jer imam više informacija. Ničije mišljenje me ne zanima. Ne čitam, ne slušam, ne zanima me što se govori o izboru igrača. Izabrao sam 23 igrača za koje smatram da su najbolje pripremljeni za finalni turnir, a jesam li u pravu, to ćemo tek vidjeti, rekao je Enrike na konferenciji za novinare uoči polufinala protiv Italije koje se igra u srijedu na San Siru.

Zbog povreda nema Alvara Morate i Đerara Morena (Gerard), a Enrike nije zvao klasičnog centarfora, pa su Seviljin Rafa Mir i Seltin Jago Aspas (Iago) ostali bez poziva.

– Ne radi se tu oko jednog igrača, ne napadamo s jednim igračem, niti se ne branimo. Pokušat ćemo se prilagoditi na protivnika te kreirati više šansi, dodao je španski selektor.

Italija i Španija susreli su se u polufinalu Eura 2020, a bolji su bili “Azuri” nakon jedanaesteraca.

– Žao mi što nismo kompletni, ali ja ne brinem o tome što će se dogoditi. Mi imamo svoj stil i jedino tako možemo pobjeđivati – zaključio je Enrike.

LIDER