Screenshot 3 76
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je u srbijanskim bolnicama sve više zaraženih koronavirusom zbog čega Srbija, sa sadašnjim mjerama, ne smije dočekati četvorocifrene brojeve pozitivnih na virus.

Kon je istakao da svakom mora da bude jasno da se društvo nije proslavilo sa poštovanjem epidemioloških mjera i da za to odgovornost treba da snose svi – i nadležni i oni koji ne poštuju mjere.

“Izvjesnost neke kazne je nešto što bi trebalo da bude prioritet”, rekao je Kon za Radio-televiziju Srbije (RTS) i ocijenio da će se broj novootkrivenih slučajeva povećati jer se to već dešava u 20 zemalja Evrope.

Prema njegovim riječima, postoje podaci koji uznemiruju i pokazuju da se u zemljama sa visokim procentom imunizacije pojavljuje određen broj hospitalizovanih koji su vakcinisani.

“To je posledica toga što dolazi do proboja imuniteta i kod vakcinisanih. Međutim, oni imaju daleko blažu kliničku sliku”, ukazao je Kon.

On je upozorio da čekanje i premišljanje o vakcinaciji postaje opasno jer će produžiti epidemiju, a da nevakcinisanje mladih direktno nastavlja pandemiju.