Epidemiološka situacija bolja, u Federaciji BiH u padu svi korona brojevi

fadil
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Suđenje premijeru FBiH Fadilu Novaliću i drugima u vezi s nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM bit će nastavljeno u srijedu, 20. oktobra, u Sudu BiH.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

ČITAJ JOŠ:  Za Sebiju Izetbegović i respiratori opasni po život služili svrsi!

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.

Nastavak suđenja zakazan je za 9 sati, objavljeno je na stranici Suda BiH.

GODISNJICA
MARKETING