Portal 072info

Erdogan: Turska će uvijek biti uz BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je, nakon sastanka u Ankari s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, izjavio da će Turska uvijek biti uz BiH na svim poljima.

“U potpunosti vjerujem da će narod BiH i u narednom periodu nastaviti iskazivati jedinstvo u borbi protiv terorizma. Terorizam nema vjeru niti naciju. Turska će uvijek biti uz BiH i prijatelje u borbi protiv terorizma”, rekao je Erdogan.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Na konferenciji za novinare Erdogan je izjavio da će današnja posjeta produbiti saradnju i osnažiti donose između Turske i BiH.

“Na sastancima koje smo imali danas još jednom smo potcrtali da je Turska uz BiH na svim poljima. Još jednom smo izrazili podršku BiH na putu integracija s evropskim institucijama, kao i na evroatlantskom putu. Želim naglasiti da će Turska i dalje, u dobru ali i zlu, biti uz BiH na svim poljima”, kazao je Erdogan.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Naglasio je da je potrebno dodatno prošiti saradnju između Turske i Bosne i Hercegovine.

“Složili smo se u pogledu potrebe proširenja opsega međusobne saradnje. Želim kazati da smo odlučni da nastavimo zajedničke aktivnosti s BiH na svim poljima, uključujući političke, ekonomske, trgovinske i vojne odnose”, istakao je turski predsjednik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Na pitanje o uvozu mesa iz BiH u Tursku, Erdogan je odgovorio da će Turska i 2016. godine nastaviti da uvozi obećanih 15 hiljada tona mesa.

“U vezi s pitanjem uvoza 15 hiljada tona mesa naš sagovornik je predsjedništvo BiH. Nismo mogli cijelu količinu tog mesa da uvezemo tokom ove godine, ali 2016. godine ćemo nastaviti da uvozimo to meso”, rekao je Erdogan.

Članovi Predsjedništva BiH su tokom susreta s Erdoganom kazali da su BiH i Republika Turska prijateljske zemlje, koje nemaju otvorenih političkih pitanja.

“Istaknuli su da je ekonomska saradnja na visokom nivou, s mogućnošću unapređenja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Članovi Predsjedništva BiH su iskazali zahvalnost predsjedniku Erdoganu, dužnosnicima Republike Turske i turskome narodu, za kontinuiranu podršku koju Republika Turska pruža svim građanima Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano i o bliskoistočnoj, humanitarnoj, političkoj i sigurnosnoj krizi, te modalitetima njezina rješavanja.

Izvor: Anadolija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6