eriksen
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Još uvijek nije poznato da li će Kristijan Eriksen (Christian) nastaviti karijeru nakon potresne scene drugog dana Evropskog prvenstva, kada se danski reprezentativac srušio na terenu usljed srčanog zastoja. Njemu je ugrađen implantabilni defibrilator, koji će spriječiti buduće srčane probleme, ali je isti zbog strogog protokola zabranjen u italijanskom fudbalu.

Eriksena očekuje novi pregled za tri – četiri sedmice, gdje će se utvrditi da li će uređaj ostati trajan ili će ga ukloniti. Kako bilo, Fudbalska federacija Italije ne želi riskirati sa životima igrača, pa su uveli protokol koji ne dozvoljava fudbalerima sa ugrađenim defibrilatorom da nastupaju.

Prema pisanjima “Calciomercato”, Inter se već bacio u potragu za njegovom zamjenom, a spominju se tri imena. Prvi kandidat je Hakan Čalhanoglu (Calhanoglu) fudbaler rivalskog Milana kojem ističe ugovor, Junajtedov Doni Van de Bik (Donny Van de Beek) i Mateo Kovačić, koji je nastupao za Inter u periodu od 2013. do 2015. prije nego je otišao u Real Madrid.