Eurosong: Bh. tim održao prvu probu, kritike odlične (VIDEO)

Predstavnici BiH na ovogodišnjem Eurosongu u Stockholmu su večeras održali prvu probu pred polufinalni nastup koji je na programu desetog maja.

Nakon prve probe, razgovarali smo sa reperom Jalom koji zajedno sa Deenom, Dalal i Anom Rucner čini dio bh. tima na ovogodišnjem Eurosongu.

Proba je prošla odlično i jako sam zadovoljan kako smo zvučali“, kazao je Jala.

Dali smo intervjue za svaki medij koji je prisutan u Stockholmu i zasigurno je da smo pobudili veliku pažnju javnosti“, dodao je Jala.

Također, pjesma predstavnica BiH na Eurosongu ove godine je već ranije poprimila jako dobre kritike.

Copy

Dobili smo nevjerovatno dobre kritike i mislim da neće trebati puno izvođenja pred nastup. Sve zvuči i izgleda bolje nego smo očekivali“, poručio je Jala i dodao da se svima sviđa to što naši predstavnici ove godine pjesmu izvode na bosanskom jeziku.

 

Podsjećamo, priprema za Eurosong je trajala prethodnih osam mjeseci. Naši će predstavnici izvesti pjesmu “Ljubav je”, koju je napisao Almir Ajanović, a njihov je nastup na velikoj pozornici Eurosonga režirao bh. režiser Haris Pašović.

Pjesma “Ljubav je” snimljena je i u engleskoj verziji, no ono što je čini specifičnom jeste da će biti izvedena na narodu jezika BiH, budući da su autori smatrali kako će na taj način najbolje prenijeti emociju pjesme u svoj njenoj autentičnosti.

N1

Prethodni članakMuslimani obilježili odabranu noć Lejletul-mi’radž
Sljedeći članakBayernu nedovoljna pobjeda: Atletico Madrid prvi finalista Lige prvaka