Eurosong: Da li će cijeli Balkan ostati bez finalne večeri? Imaju li Grci i Makedonci pjesmu za finale?

Foto: Arhiv

ESC-Eurovision-2013_butterfly_background-logo-2-e1364549196385

Završena je prva polufinalna večer na ovogodišnjem Eurosongu, ali je ista mnogima donijela veliko razočarenje.

Nakon dva sata relativno dobre muzike koju su nam ponudili predstavnici 16 zemalja polufinalista kartu za finalno večer dobilo je njih samo deset. Klapa s mora, Moje tri, Hannah i Who see nisu dovoljno dobri za veliko finale? Da li je tako odlučila Europa?

Budući da naša zemlja ove godine nije među učesnicima Eurosonga, mnogi Bosanci i Hercegovci su favorita potražili u susjednim zemljama. Složit ćemo se svi da su neke pjesme dosadne, neke nemaju dobar text, ali da li ovoga puta niti jedna zemlja sa Balkana nije bila u stanju napraviti neku senzaciju, donijeti nešto novo na ovogodišnji Eurosong? Prema mišljenju mnogih Crna Gora je oduševila cijelu Europu, ali gdje su ti glasovi? Da li je riječ o još jednoj prevari?

Nismo tu da sudimo, ali čini se da je odustanak Bosne i Hercegovine od ovogodišnjeg Eurosonga bio koban za sve naše susjede koji također neće biti dijelom finalne večeri. Za sve one koji nisu bili u mogučnosti da prate večerašnje polufinale Eurosonga mi vam donosimo pjesme susjednih zemalja, te vam pružamo priliku da prosudite da li su iste zaslužile ispasti u samom polufinalu?

Copy

Crna Gora: Who See – Igranka

Hrvatska: Klapa s mora – Mižerja

Slovenija: Hannah – Straight Into Love

Srbija: Moje tri – Ljubav je svuda

Prethodni članakNajduže pripreme reprezentacije u historiji – Zmajevi se okupljaju 26. maja i zajedno će biti do 11. juna!
Sljedeći članakNogometaši Čelika dali svoj doprinos liječenju Elmane Sinanović