Eurovizija će se 2022. godine održati u Torinu

e 3
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Italijanska Radiotelevizija RAI odlučila je da će se Eurosong 2022. godine održati u Torinu, piše La Repubblica.

Euroviziju je u Italiju dovela rok grupa “Maneskin” koja je prošle godine, nakon slavlja na festivalu Sanremo, na Eurosongu u Roterdamu odnijela pobjedu s pjesmom “Zitti e buoni”.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi, članovi benda, pjevač Damiano David, basistica Viktorija de Anđelis (Victoria de Angelis), gitarist Tomas Ragi (Thomas Raggi) i bubnjar Itan Torćio (Ethan Torchio), postigli su internacionalnu slavu, a njihove su pjesme završile na vrhu italijanskih i evropskih muzičkih top-lista.

“Maneskin” muzičku i modnu inspiraciju pronalazi u rok i glam rok muzici sedamdesetih.

Prvu veliku prekretnicu u njihovoj karijeri označio je talent šou”X Factor”, zahvaljujući kojem ih je upoznala italijanska publika.

Bend je postao 68. pobjednik slavnog evropskog takmičenja i prvi italijanski pobjednik još od davne 1990. godine kada je Toto Kutunjo (Cutugno) u Zagrebu slavio s pjesmom “Insieme” 1992..

Nakon pobjede na Euroviziji, slavna četvorka je postala hit na Instagramu, a frontman Damiano David postao je srcolomac za kojim lude brojne žene.

GODISNJICA
MARKETING