Evo kako da saznate gdje se nalaze svi vaši Facebook prijatelji

Podijelite vijest

Facebook već zna dosta o nama, uključujući i lokaciju na kojoj se nalazimo. Međutim, ono što ova društvena mreža planira sada jeste da ovu informaciju podijeli i sa našim prijateljima

Na Facebook aplikaciji za pametne telefone uskoro stiže opcija koja će njenim korisnicima omogućiti da u svakom trenutku na mapi vide gde se nalaze njihovi prijatelji. Nova mogućnost će se zvati “Nearby Friends” objavila je kompanija.

Dobra stvar je što ova opcija neće biti automatski uključena, već će svako moći da odabere da li želi da je koristi ili ne. Takođe je moguće ovu funkciju uključiti samo za odabrane prijatelje. Na mapi će se prikazati oni najbliži, njihova udaljenost, kao i vrijeme u koje je Facebook registrovao lokaciju.

Naravno, moći ćete da vidite samo one prijatelje koji su uključuli ovu mogućnost.

Funkcije ovog tipa nisu novost, Foursquare aplikacija zasnovana je na čekiranju i djeljenju lokacija sa prijateljima. Međutim, veoma često u prijateljima imamo i nepoznate osoba, pa je logično zapitati se da li je bezbjedno dijeliti lokaciju sa svima.

“Nearby Friends” funkcija još uvijek nije dostupna svima. Kada bude, ukoliko želite da je isprobate predlažemo vam da napravite listu najbližih prijatelja u koje imate povjerenja kako bi izbjegli neprijatne situacije koje može izazvati dijeljenje lokacija sa nepoznatim ljudima.

Telegraf.rs