Evo kako je završila humanitarna pomoć koju su donirali građani!

Podijelite vijest

Vreće sa obućom, odjećom i ostalom humanitarnom robom koju su građani Novog Sarajeva nesebično donosili prethodnih dana, završile su na ulici – kao gomila smeća!

U ulici Envera Šehovića u Novom Sarajevu, tik uz vrata opštinskog Crvenog krsta, slika ružna da ružnija ne može biti… Vreće sa, obućom, odjećom i ostalom humanitarnom robom koju su građani Novog Sarajeva nesebično donosili prethodnih dana, nabacane su jedna na drugu i ostavljene na ulici.

Stanari koji žive u susjedstvu zgroženi su onim što gledaju svaki dan, a tvrde i da je prije nekoliko dana gomila bila mnogo veća, no kako je ostavljena ‘na izvol’te’ prolaznicima, dosta toga je sa nje uzeto.

– Tačno je da iz Crvenog krsta apeluju da se više ne donosi polovna odjeća i obuća, ali ni ovo nije uredu. Ljudi su se zaista masovno odazvali apelima za pomoć i donosili što su imali, a ovo je žalosno i bezobrazno, ogorčeno komentarišu građani koji žive u susjedstvu i koji tvrde da vreće sa humanitarnom robom danima stoje na ulici – kao gomila smeća.

Vjerujemo da se prikupljena pomoć, uz malo volje i puno više odgovornosti onih koji su angažovani na ovim poslovima, mogla i morala uputiti tamo gdje je daleko potrebnija, a u ovoj zemlji takvih je puno i kada nema poplava…

Sve prije nego – pobaciti na ulicu!

Depo.ba