Desetogodišnja djevojčica preminula u Zenici, ne u Sarajevu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tekst editovan nakon analize nezavisnih fact checkera sa platforme Raskrinkavanje.ba 20.januara u 13:39.

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju(16.1.) Kantonalnoj bolnici u Zenici, usljed oboljenja od meningitisa. (Prvobitna informacija koju je objavio portal 072info sadržavala je netačnu informaciju da je djevojčica preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu).

Djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu njegu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA U ŠOKU: Maloljetnik koji se ubio iz lovačke puške imao svega 16 godina

U zvaničnom otpusnom pismu bolnice se navodi kako je ustanovljeno da je djevojčica liječena od nadležnog osoblja ustanove.

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Djevojčica je bila smještena u zeničkoj bolnici, a prethodno je u tekstu pisalo da je premještena na KCUS.

Portal 072info je nakon ove vijesti objavio i tačnu informaciju u kojoj je potvrđeno da je desetegodišnja djevojčica bila smještena u zeničkoj bolnici, gdje je i preminula.

ČITAJ JOŠ:  Zenička inspekcija u januaru izrekla kazne od 37.905 KM

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa, piše Avaz.

GODISNJICA
MARKETING