Portal 072info

Evo zašto ne biste trebali piti vodu dok stojite

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema nedavnom istraživanju, vaše držanje ima ključnu važnost dok pijete vodu. Sjedenje i konzumiranje vode je način koji se najčešće preporučuje kako biste ostvarili sve zdravstvene pogodnosti.

Svakodnevno, naše tijelo gubi velike količine vode, zato je izuzetno važno da se voda unosi tako da je naše tijelo najbolje upije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, istraživanja tvrde da brzim ispijanjem vode naše tijelo neće osjetiti sve prednosti koje ovaj napitak pruža, prenosi Body.ba.

Također, vaše držanje tokom ispijanja vode može biti ključno za zdravlje. Dok stojite, vaši živci postaju napeti, i vaše tijelo je pod dojmom da se mora štititi od opasnosti. Prema nekim istraživanjima, stajanje je usko povezano s brzinom kojom konzumirate vodu. Osim vode i ostalih napitaka, i hranu je bitno konzumirati polako. Ovako se poboljšava probavni proces.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Često se naglašava da se mogu pojaviti problemi poput artritisa ili oštećenja zglobova ako vodu ne pijete polako. Brzo konzumiranje vode i drugih napitaka može dovesti do nedostatka kisika u plućima, što potencijalno može dovesti do plućnih i srčanih problema.

Ono što uvijek trebate imati na umu je da voda brzo dolazi u želudac, a kada stojimo, ovaj proces je još brži. Iako možete sami odlučiti hoćete li vjerovati u ovu ideju ili ne, istraživači sugeriraju kako je uvijek dobro držati se prirodnih metoda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 53
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME