Portal 072info

Facebook odsad drugima otkriva našu osobnost

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sada postoji tehnologija koja može analizirati tvoju osobnost na temelju tvojih Facebook objava. Jedan od popularnijih načina kako da neku osobu upoznamo i prije nego počnemo provoditi vrijeme s njom, zove se Facebook i upravo je on zaslužan za otkrivanje nečije osobnosti virtualnim putem. Evo i kako.

Firma Five iz Kalifornije upravo je lansirala novu tehnologiju pod nazivom “Pet Labs”, koja “češlja” Facebook objave, koje je osoba objavila od svojih početaka na ovoj virtualnoj mreži i u samo nekoliko sekundi stvara graf, koji opisuje osobnost osobe na temelju riječi koje ona najčešći koristi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tako online objave, u svega nekoliko klikova, otkrivaju koliko si otvorena, draga, ekstrovertirana, savjesna ili neurotična osoba i to sve u procentima. No, ni to nije sve. Ista tehnologija tvoju osobnost zatim uspoređuje s drugima, bilo poznatim osobama ili ostalim Facebook prijateljima.

Čini se kako ćemo ubuduće kad nas zamole da se opišemo, izgovoriti sljedeću rečenicu: “Pa moj Facebook kaže da sam draga i to čak 47 posto”. Ili ipak nećemo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Šta vi kažete?

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME