Portal 072info

Facebook odsad drugima otkriva našu osobnost

Sada postoji tehnologija koja može analizirati tvoju osobnost na temelju tvojih Facebook objava. Jedan od popularnijih načina kako da neku osobu upoznamo i prije nego počnemo provoditi vrijeme s njom, zove se Facebook i upravo je on zaslužan za otkrivanje nečije osobnosti virtualnim putem. Evo i kako.

Firma Five iz Kalifornije upravo je lansirala novu tehnologiju pod nazivom “Pet Labs”, koja “češlja” Facebook objave, koje je osoba objavila od svojih početaka na ovoj virtualnoj mreži i u samo nekoliko sekundi stvara graf, koji opisuje osobnost osobe na temelju riječi koje ona najčešći koristi.

Tako online objave, u svega nekoliko klikova, otkrivaju koliko si otvorena, draga, ekstrovertirana, savjesna ili neurotična osoba i to sve u procentima. No, ni to nije sve. Ista tehnologija tvoju osobnost zatim uspoređuje s drugima, bilo poznatim osobama ili ostalim Facebook prijateljima.

Čini se kako ćemo ubuduće kad nas zamole da se opišemo, izgovoriti sljedeću rečenicu: “Pa moj Facebook kaže da sam draga i to čak 47 posto”. Ili ipak nećemo.

Šta vi kažete?

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box