Portal 072info

Facebook sprema novu opciju zahvaljujući kojoj će vas prijatelji lakše uhoditi

One koji imaju dugačak Facebook staž mogla bi malo uznemiriti ova vijest.

Huffington Post piše da Facebook upravo testira novu opciju za pretraživanje. Zahvaljujući njoj, svi ćemo moći bolje pretraživati tuđe profile. Točnije, radi se o opciji uz pomoć koje ćemo preko ključnih riječi pretraživati stare postove.

Ako, na primjer, želite na profilu Ivana Ivića pogledati što je 2008. godine napisao o vjenčanju svog prijatelja Marka, na njegovom profilu u tražilicu ćete upisati “vjenčanje” i “Marko”, a Facebook će vam izbaciti sve Ivanove postove u kojima se one nalaze.

Ova opcija već je dostupna nekim ljudima, a neki misle kako je ovo još jedan Facebookov alat koji će samo dodatno pomoći u “uhođenju”. Stoga bi bilo dobro da malo pregledate svoj profil u potrazi za statusima ili objavama iz prošlosti na koje ste zaboravili, a koji bi vam možda mogli stvarati probleme ako ih netko pročita.

Posljednja opcija koja je podigla prašinu bio je “Graph Search”, zahvaljujući kojem možete pretraživati sve korisnike na Facebooku na temelju njihove lokacije, posla, edukacije, stranica koje su lajkali i svih ostalih dostupnih podataka.

Podijelite članak