”Fejsbuk” aplikacija za slavne

”Fejsbuk” aplikacija za slavne

slika (43)Kompanija ”Fejsbuk” je potvrdila da testira mobilnu aplikaciju koja neće biti dostupna ”običnim” korisnicima, već samo VIP osobama.

Kompanija “Fejsbuk” je potvrdila da testira mobilnu aplikaciju koja neće biti dostupna “običnim” korisnicima, već samo VIP osobama. Trenutno je testira mali krug poznatih i slavnih osoba, a u osnovi je zamišljena kao alat kojim se korisnici mogu poslužiti za lakše praćenje velikog broja komentara i lajkova svojih obožavatelja, kao i njihovih direktnih poruka.

Aplikacija ima za cilj i lakše dijeljenje sadržaja, s obzirom na to da u tom aspektu u svijetu slavnih zasad prednjači “Tviter”. Ukoliko se kroz probni rad aplikacija pokaže korisnom, uskoro se očekuje da će je kompanija ponuditi većem broju poznatih osoba.

Takođe, Mark Zakerberg okupio je “Samsung elektroniks ko ltd”, “Kvalkom ink” i četiri druge kompanije za potrebe projekta koji bi trebalo da dovede internet u sve domove na svijetu. Ovaj projekat pod nazivom “Internet.org” je posljednji u nizu pokušaja da se mreža proširi i siromašnijim dijelovima svijeta.

“Fejsbukov” rival “Gugl” nada se da će tehnologijom, uključujući balone i bežične konekcije, uspjeti da dođe do tog cilja. “Internet.org” biće fokusiran na traženje pomoći za pet milijardi ljudi, odnosno dvije trećine svjetske populacije koja nema pristup internetu.

Zasada tu privilegiju ima 2,7 milijardi ljudi.

Među potencijalnim projektima su razvoj jeftinih smartfona i razvijanje infrastrukture u siromašnim zajednicama potrebne za pristup internetu.

Izvor: Novosti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS