FEJSBUK ZNA SVE O VAMA: Ako nam ne vjerujete, evo i dokaza!

Podijelite vijest

facebook590-1363783644

”Digitalna Sjenka” prvo pokazuje korisnicima fotografije koje su označene kao javne, a onda prelazi da ispituje vaše prijatelje.

Kampanja pod nazivom “Digitalna sjenka”, koji trenutno je dostupan samo u SAD , traži dozvolu za pristup vašem korisničkom nalogu, a zatim vuče informacije da izgradi sveobuhvatan dosije korisnika.

I kad kažemo sveobuhvatan, zaista tako i mislimo. “Digitalna Sjenka” prvo pokazuje korisnicima fotografije koje su označene kao javne, a onda prelazi da ispitaue vaše prijatelje.

Prikazuje prijatelje sa kojima najviše komunicirate, potom one sa kojima ne komunicirate uopšte, i koje prijatelje uhodite, da ne kažemo proganjate, a koji van ne odgovaraju.

“Digitalna sjenka” se ne zaustavlja ovdje. Ona otkriva kada ste najaktivniji na Fejsbuku, i na kojim mjestima na svijetu bi (oni koji bi to htjeli) mogli da vas eventualno pronađu. Ova aplikacija takođe pruža uvid potencijalnu zaradu na osnovu nivoa obrazovanja i radnog mjesta koje ste naveli.

Potom nudi moguće lozinke koje bi pomogle pri hakovanju vašeg profila. “Digitalna sjenka” stvara i neku vrstu profila vašeg karaktera na osnovu vaših aktivnosti.

Naravno, u zavisnosti od podešavanja elemenata i opcija privatnosti na vašem Fejsbuk nalogu zavisi i broj informacija koje će vam predstaviti “Digitalna sjenka”

Iako se radi o sjajno osmišljenoj marketinškoj kampanji kako bi se promovisala nova akciona igrica, aplikacija “Digitalna sjenka” bi trebalo da ukaže i na to da bi svi Fejsbuk korisnici mogli i morali svoju onlajn privatnost da shvate mnogo ozbiljnije.

Hufington Post