FER I KOREKTNO PONAŠANJE Utakmica BiH – Gibraltar protekla bez incidenata!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Večeras je, u službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon odigravanja međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija BIH i Gibraltara, održan sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je prvenstveno izvršena analiza poduzetih aktivnosti, kao i cjelokupnog postupanja po Planu mjera i radnji operativnog, fizičkog, KDZ i saobraćajnog obezbjeđenja naznačene utakmice. Tom prilikom je konstatovano da za vrijeme i nakon utakmice, na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira. Takođe je naglašeno da za vrijeme i nakon odigravanja utakmice na stadionu nije evidentiran nijedan slučaj kršenja odredbi Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja je angažovano oko  400 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te pripadnika specijalnih policijskih jedinica ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo,Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona. U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama policijskih službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.