iifet
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Advokat porodice stradalog Dženana Memića Ifet Feraget izjavio je danas, komentirajući nova hapšenja da se cijeli slučaj dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom te da, kako je izjavio, čitav niz dokaza od samog početka dovodi u pitanje sve ono što se priča i sve ono što je izjavljivala danas uhapšena Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka Dženana Memića.

– Sve se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom. Čitav niz dokaza od samog početka dovodi u pitanje sve ono što se priča o Alisi Mutap. Dva puta je i Kantonalni sud potvrdio da se stiče dojam da ona zna puno više od toga što govori i da sakriva pravu istinu – izjavio je Feraget.

O tome koji su ključni elementi koji su doveli do njenog hapšenja, Feraget je rekao da on smatra da je ključni momenat kada je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić saopštila da se u ovom predmetu vodi aktivna istraga te da je ključni momenat opredijeljenost ljudi da se dokaže, kako je naveo, da smo svi jednaki pred zakonom.

Feraget je za “Avaz” rekao da je ovo hapšenje dokaz da se pravda ne može nikome uskratiti.

Bio sam uvjeren da će ovaj dan doći zato što postoji čitav niz materijalnih dokaza koji govori da Alisa od samog početka nije govorila istinu. Sada idemo dalje – rekao nam je Feraget.