Finalisti “Zvezda Granda” priredili spektakl na zeničkim bazenima (FOTO/VIDEO)

Podijelite vijest

Pomama za “Zvezdama Granda” ne jenjava ni nakon spektakularnog finala, a čini se da se mnogi gradovi utrkuju ko će bolje da dočeka svoje predstavnike iz ovog popularnog takmičenja.

Nakon niza koncerata koje su finalisti održali u svom rodnom mestu, na red je došla i Zenica, grad Hanada Džehverovića i Kenana Derviševića koji je spremno dočekao svoje sugrađane.

Ovacije, gromoglasni aplauzi, vriska i potpuni delirijum u publici nastao je onog trenutka kada su Hanad i Kenan izašli ispred svojih sugrađana i uzbuđeno poželeli dobrodošlicu svima koji su došli da im čestitaju i zajedno sa njima proslave ulazak u finale. 

ČITAJ JOŠ:  Lukas priredio spektakl u zeničkoj “Areni”: Ko je došao hvala, ko nije… (FOTO)

– Hvala organizatorima na trudu koji su uložili. Bilo je zaista puno ljudi, a atmosfera je bila i više nego odlična, ma fantastična. Publika je sve vreme prilazila da nas upozna, da se slika i čestita nam, a sam koncert je trajao oko tri sata – rekao je uzbuđeno Hanad koji u rodnom gradu, zajedno sa Kenanom dobio priznanje kao ambasador Zenice, čak i novčanu nagradu.

Ništa manje ovacija nisu dobili ni ostali finalisti koji su u Zenicu došli kao podrška svojim saborcima iz takmičenja, dok su pobednika Nermina Handžića domaćini posebno pozdravili i nagradili. Kenan, Velid i Hanad došli su na ideju da preuzmu ulogu voditelja i pred hiljadama ljudi najave mladog Handžića iz Tešnja.

ČITAJ JOŠ:  Hanad Džehverović: Ne može svako nastupiti na Halidovom koncertu, a hvala i mojoj mami

– To je najmanje što je zaslužio pobednik, a mi kao pravi domaćini moramo da ispoštujemo našeg Nerka – istakao je on.

Osim finalista “Zvezda Granda”, na koncertu su nastupili i drugi gosti, poput neprikosnovene Kanite Karić koja je jedinstvenim interpretacijama užarila atmosferu.  

Brojni posjetioci koncerta na zeničkim bazenima oduševljeni su koncertnim spektaklom, a svi oni su neizmjerno zahvalni organizatoru Udruženju estradnih izvođača ZDK i Gradu Zenica što su im priredili pravu muzičku čaroliju.

ČITAJ JOŠ:  LUKAS SPREMA SPEKTAKL: Odbrojavaju se sati do najveće žurke na Balkanu u zeničkoj “Areni”

Pozitivne impresije posjetitelja po završetku koncerta najbolji su pokazatelj kako su organizatori ispunili očekivanja, zbog čega građani Zenice očekuju da im uskoro prirede još jedan spektakl ovog tipa. U nastavku pogledajte videopriloge sa koncerta: