Portal 072info

FlyBosnia se priprema za prve evropske letove

Iz kompanije je ranije rečeno da razmatraju i aerodrome Gatwick i Luton za svoje operacije u Londonu

FlyBosnia planira da uvede svoje prve evropske destinacije u svoju mrežu ruta nakon lansiranja letova za Saudijsku Arabiju i Kuvajt ranije ovog mjeseca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako prenosi sajt Exyuaviation news, aviokompanija je u Sarajevu postavila reklame, navodeći da će London, Pariz i Rim biti njene prve evropske tačke najavljujući time skori početak letova.

Iz kompanije je ranije rečeno da razmatraju i aerodrome Gatwick i Luton za svoje operacije u Londonu. Kao rezultat novih evropskih letova, aviokompanija će prvi put povezati Sarajevo sa Velikom Britanijom od kada je British Airways obustavio usluge za glavni grad Bosne i Hercegovine 2009. godine, dok će se operacije u Pariz nastaviti više od deset godina nakon što je Air France obustavio svoje letove ka Sarajevu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Mi smo nišna avio-kompanija dizajnirana da pruži pristupačne direktne letove prema ključnim destinacijama gdje znamo da postoji potražnja. Proveli smo opsežno istraživanje tržišta u cilju stvaranja inovativnog i održivog koncepta”, kazali su nedavno predstavnici kompanija.

Nadali su se da će već biti operativni letovi ka brojnim evropskim gradovima, međutim, “zbog velike potražnje za aerodromskim slotovima, kao i zbog zagušenja zračnog prostora, izrada našeg rasporeda traje duže nego što se očekivalo”, saopćili su nedavno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Širenje flote

FlyBosnia trenutno ima dva Airbus A319 aviona u svojoj floti. Namjeravaju uzeti još dva A319 u “narednim kvartalima”. “Ovi avioni će omogućiti FlyBosniji da progresivno proširi svoju destinacijsku mrežu, jer će do 2023. izgraditi planiranu flotu od osam aviona”, saopštila je kompanija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

BiznisInfo

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME