Portal 072info

Fondacija Asmira Begovića zainteresovana za izgradnju sportskog centra za mlade u Zenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fondacija Asmir Begović je  humanitarna organizacija koju je 2013. godine  utemeljio golman nogometne reprezentacije BIH. Fondacija je osnovana s ciljem da pomogne obnovu i izgradnju rekreacijskih i sportskih  objekata u BIH i Engleskoj.

Proteklih godina fondacija je sudjelovala u velikom broju manjih i većih projekata u našoj državi. Između ostalog urađena su igrališta u Sarajevu, Tuzli i Srebrenici a realizovani su i manji projekti u Mostaru. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Fondacija Asmir Begović ima u planu proširenje svog djelovanja u BIH, sve s ciljem kako bi se djeci i mladima, pogotovo djeci s posebnim potrebama, omogućili što bolji uvjeti za bavljenje sportom.U tom smislu Fondacija Asmir Begović ima u planu izgradnju sportskog centra za djecu i mlade. 

Fondacija je iznimno zainteresirana za izgradnju jednog ovakvog centra u Zenici na lokaciji koju bi grad Zenica ustupio fondaciji. Ovih dana na adresu gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, stiglo je pismo namjere od strane fondacije Asmir Begović, kako bi se utvrdilo postoji li zajednički interes u ovom pogledu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

„Ja se lično znam sa našim reprezentativnim golmanom. U ličnim razgovorima sam saznao on je to napravio u mnogih državama. To je englesko-bosanska fondacija Asmir Begović. Dobili smo pismo namjere. Kada smo se čuli, poslao je pismo.Ja ću sada ići prema gradskom vijeću, vjerovatno ćemo ponuditi Plandište. 

Uz određene  uslove, to bi možda bio početni trening centar za omladinu Čelika. O tome će odlučiti Gradsko vijeće. Ova fondacija je veoma jaka i atraktivna i ne vidim razloga da ne idemo u to“, izjavio je za Zenicainfo.ba Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Zenicainfo

Podijelite članak
  • 34
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NORMALIZIRANO GRIJANJE: Zeničanima ponovo topli radijatori

072info.com

Zeničanin uhapšen zbog posjedovanja droge

072info.com

Zenica: Prezentacija o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6